Jeep Compass 2017

 

Majoritatea romanilor se gandesc la Jeep ca la un vehicul de teren insa cand modelul Compass a debutat in 2007 perceptia a inceput sa se schimbe. Compass nu era ca celelalte Jeep-uri si nu arata prea dur. Fanii Jeep-ului nu prea s-au atins de el si compania a incercat intre timp sa imbunatateasca designul si sa-l faca mai agresiv. Competitia pe segmentul SUV este insa dura si desi pretul de baza al Compass-ului in 2017 nu este unul exagerat, versiunile de motorizare cam dezamagitoare si dinamica condutului cam cruda probabil nu vor face din Compass un star pe segmentul sau.

Cu privire la dotari, Compass vine in 3 variante: Sport, Latitude si Limited. De notat:

  • scaunele incalzite vin incepand cu Latitude; idem scaunul cu ajustare verticala;
  • Latitude si Limited vin cu cutie automata;
  • climatizarea automata este disponibila abia pe Limited care de asemenea ofera un ecran de 6,5 inchi;

Motorizari:

  • 2.0 litri / 158 CP
  • 2.4 litri / 172 CP la 6400 rotatii

Cutii de viteza:

  • 6 manuala
  • 6 auto (FWD / AWD)
  • 9 auto (AWD)

Exista doua optiuni la capitolul tractiune fata-spate: Freedom Drive I care opereaza in conditii normale permanent si automat, trimitand putere pe rotile din spate doar cand e nevoie si Freedom Drive II care include si un pachet off-road cu diverse functii.

La design ne-a atras atentia grila agresiva insa sigilata, nepermitand trecerea aerului prin ea, ci prin spatiul gol din bara.

Bara Fata Jeep Compass

Ca lungime, Compass se incadreaza intre Honda HRV si BMW X1

Lungime Jeep Compass

 

La interior, scaunul este foarte comfortabil, unul dintre cele mai bune din segment. Spatiul din spate este confortabil si portbagajul spatios, mai ales in varianta cu roata de rezerva de marime redusa.  Designul interior se aseamana cu Cherokee si Grand Cherokee. Din pacate, ecranul multimedia este disponibil doar pentru echiparea de top – Limited, softul fiind insa refacut pentru Compass. Frana de mana este electrica.

In ciuda motorului relativ puternic, timpul la 100km/s este de doar 9,5 s pentru motorizarea cea mai buna. Timpul de franare este foarte bun comparativ cu competitorii. Zgomotul din interior este insa destul de mare.

Compass performeaza insa neasteptat de bine pe teren, sistemul AWD si tractiunea asistata permitand putin mai mult decat alti competitori, cum ar fi Rav4.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *